ČR - 09.11.2025
Cestování vlakem může být nejen pohodlné, ale i chutné. České dráhy společně se společností JLV představily nové sezónní menu, které si mohou cestující vychutnat ve všech vlacích s restauračním vozem ČD Restaurant. Nabídka potěší milovníky tradiční české kuchyně i ty, kdo si rádi dopřejí něco výjimečného.
V podzimní a zimní nabídce nechybí zelná polévka s klobásou a zakysanou smetanou, dančí ragú na víně s kořenovou zeleninou a bramborovo-celerovým pyré, nebo koláč s čokoládovou ganache a karamelizovanými višněmi. Vegetariáni ocení klasickou koprovou omáčku s vejci a pečenými bramborami grenaille.

Nové menu připravila JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Sezónní nabídka se několikrát ročně obměňuje, aby i pravidelní cestující mohli objevovat nové chutě a vůně. „Naším cílem je, aby si hosté v našich vozech mohli dopřát jídlo, které potěší chuťové buňky i v prostředí cestování,“ uvedli zástupci JLV.
Restaurační vozy Českých drah najdete v přibližně 160 vlacích denně, včetně moderních souprav ComfortJet, které spojují Českou republiku s Berlínem, Hamburkem a Vídní. Postupně se přidají i spoje do Bratislavy, Budapešti nebo Kodaně. Kromě sezónního menu zůstává v nabídce i stálý jídelní lístek s oblíbenou svíčkovou, řízkem nebo snídaňovým menu.
Zdroj a foto: ČD
České dráhy JLV sezónní menu restaurační vůz ComfortJet jídelní vůz