Dnes je 15. červen 2025, svátek má Vít
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Magazin České dráhy zavádějí novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech Vytvořit článek
České dráhy zavádějí novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech
Redakce iÚSTECKO - 28. 02. 2025    7345    0 Líbil se vám tento článek?

ČR - 28.02.2025

S koncem února přináší České dráhy svým cestujícím ve spolupráci se společností JLV novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech.

Nové menu, které pro České dráhy připravila společnost JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky, nabízí pestrou škálu jídel včetně polévky, masové speciality, vegetariánského hlavního chodu a dezertu. Kromě chutného menu čeká na cestující i nová grafická podoba jídelního lístku, kterou zdobí dílo světově uznávané výtvarnice Míly Fürstové.

Podle Jiřího Ješety, člena představenstva a náměstka generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu, jsou restaurační vozy s servisem od JLV stále oblíbenější mezi cestujícími. „Naše restaurační vozy se těší stále se zvyšující oblibě mezi cestujícími. Jsem proto rád, že jim pravidelně můžeme nabízet nové kulinářské speciality plné zajímavých chutí,“ uvedl Ješeta. Dále zmínil, že jídelní vozy Českých drah jsou populární i mezi cestujícími v Německu, Rakousku a na Slovensku a že se dokonce objevuje trend tzv. „gastroturistiky“, kdy lidé pro své cesty cíleně vybírají vlaky s restauračními vozy. V současném jízdním řádu České dráhy denně vypravují 159 vlaků se službou ČD Restaurant se servisem JLV a v polovině letošního roku flotilu posílí nové restaurační vozy ComfortJet, které budou jezdit na trasách z Česka do Berlína, Hamburku, Vídně, Bratislavy, Budapešti a Kodaně.

Generální ředitel JLV, a.s., Bohumír Bárta, vyjádřil naději, že se nové menu cestujícím zalíbí. „Sledování moderních trendů a spolupráce se špičkami v oboru. To je recept společnosti JLV, se kterým slavíme úspěchy u našich zákazníků. Nové menu představuje svěží a lehká jídla a já věřím, že se cestujícím ve vlacích národního dopravce bude líbit a bude jim chutnat minimálně tak jako současná nabídka, se kterou se nyní loučíme,“ řekl Bárta.

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Miroslav Kubec, popisuje nabídku takto: „V novém menu kombinujeme poctivé suroviny a výrazné chutě tradiční kuchyně. Nechybí silný hovězí vývar nebo špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory. Pro vegetariány jsou připravené lehké penne s pestem z grilovaných paprik a sladká tečka je tentokrát v podobě citronového cheesecaku s medem a mandlemi, jenž spojuje osvěžující chuť citrusů s jemností mandlí.“

Cestující se tedy mohou těšit na pestrou a chutnou nabídku v jídelních a bistro vozech Českých drah, která kombinuje moderní trendy a tradiční suroviny, a přitom si užít nové gastronomické zážitky na svých cestách.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře

Výběr článků
Redakce iÚSTECKO - před 14 hodinami
CHOMUTOVSKO - 14.06.2025 Unikátní projekt, známý jako protidrogový vlak REVOLUTION TRAIN, je v těchto dnech aktivní v Ústeckém kr...
Redakce iÚSTECKO - 13. 06. 2025
ČESKO – 13.06.2025 Pokud jste v posledních měsících uvažovali o koupi bytu, domu či pozemku, pravděpodobně jste zaznamenali, že c...
Redakce iÚSTECKO - 13. 06. 2025
ČESKO - 13.06.2025 Děsivé zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ): Systém vážení kamionů, který má chránit naše silnice před...
Premium články
Redakce iÚSTECKO - 11. 06. 2025
MOST – 11.6.2025 Společná procházka s hlubším poselstvím. Právě taková bude akce „Šlápni proti násilí“, kterou ve středu 26. červ...
Redakce iÚSTECKO - 09. 06. 2025
Grilování je pro mnohé z nás symbolem pohody. Příjemné letní večery, vůně připravovaného masa a zeleniny, přátelé kolem stolu. Ale...
Redakce iÚSTECKO - 26. 03. 2025
ČR - 25.03.2025  /public relations/ Představte si konec dlouhého dne. Vrátili jste se domů, vyčerpaní a přemýšlíte, jak by bylo s...
Reklama   •   Koupit reklamu