České dráhy zavádějí novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech

Profilovka
28. 02. 2025

ČR - 28.02.2025

S koncem února přináší České dráhy svým cestujícím ve spolupráci se společností JLV novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech.

Nové menu, které pro České dráhy připravila společnost JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky, nabízí pestrou škálu jídel včetně polévky, masové speciality, vegetariánského hlavního chodu a dezertu. Kromě chutného menu čeká na cestující i nová grafická podoba jídelního lístku, kterou zdobí dílo světově uznávané výtvarnice Míly Fürstové.

Podle Jiřího Ješety, člena představenstva a náměstka generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu, jsou restaurační vozy s servisem od JLV stále oblíbenější mezi cestujícími. „Naše restaurační vozy se těší stále se zvyšující oblibě mezi cestujícími. Jsem proto rád, že jim pravidelně můžeme nabízet nové kulinářské speciality plné zajímavých chutí,“ uvedl Ješeta. Dále zmínil, že jídelní vozy Českých drah jsou populární i mezi cestujícími v Německu, Rakousku a na Slovensku a že se dokonce objevuje trend tzv. „gastroturistiky“, kdy lidé pro své cesty cíleně vybírají vlaky s restauračními vozy. V současném jízdním řádu České dráhy denně vypravují 159 vlaků se službou ČD Restaurant se servisem JLV a v polovině letošního roku flotilu posílí nové restaurační vozy ComfortJet, které budou jezdit na trasách z Česka do Berlína, Hamburku, Vídně, Bratislavy, Budapešti a Kodaně.

Generální ředitel JLV, a.s., Bohumír Bárta, vyjádřil naději, že se nové menu cestujícím zalíbí. „Sledování moderních trendů a spolupráce se špičkami v oboru. To je recept společnosti JLV, se kterým slavíme úspěchy u našich zákazníků. Nové menu představuje svěží a lehká jídla a já věřím, že se cestujícím ve vlacích národního dopravce bude líbit a bude jim chutnat minimálně tak jako současná nabídka, se kterou se nyní loučíme,“ řekl Bárta.

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Miroslav Kubec, popisuje nabídku takto: „V novém menu kombinujeme poctivé suroviny a výrazné chutě tradiční kuchyně. Nechybí silný hovězí vývar nebo špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory. Pro vegetariány jsou připravené lehké penne s pestem z grilovaných paprik a sladká tečka je tentokrát v podobě citronového cheesecaku s medem a mandlemi, jenž spojuje osvěžující chuť citrusů s jemností mandlí.“

Cestující se tedy mohou těšit na pestrou a chutnou nabídku v jídelních a bistro vozech Českých drah, která kombinuje moderní trendy a tradiční suroviny, a přitom si užít nové gastronomické zážitky na svých cestách.

České dráhy JLV jídelní vůz ČR Restaurant gastroturistika cestování vlakem jídelní lístek oběd ve vlaku bistro vozy

Výběr článků
Autor: ČTK Protext
ČTK Protext – před 47 minutami
ČR - 08.11.2025 Air Bank letos získala pět ocenění v soutěži Zlaté koruna 2025. Úspěch potvrzuje, že být bankou, kterou mají lidé...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 5 hodinami
ÚSTÍ NAD LABEM - 08.11.2025 Plánovaná dlouhodobá uzavírka silnice I/9 mezi Svorem a Novou Hutí vyvolala v posledních dnech značné...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 23 hodinami
LITOMĚŘICE - 07.11.2025 Psychické problémy dětí a dospívajících se stávají tématem, které už nelze přehlížet. Úzkosti, deprese ne...
Premium články
Autor: ESIMA, s.r.o.
ESIMA, s.r.o. – 13. 10. 2025
CHOMUTOVSKO - 10.10.2025 Značka EBBIE vznikla z radosti, lidskosti a spontánní pomoci v době pandemie. Dnes nabízí ručně šité pro...
BRNO - 07.10.2025     /Advertoriál/ Když se kabina uzavře a motor zaburácí, není cesty zpět. Tělo se vmáčkne do sedačky, srdce zr...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – 05. 10. 2025
ÚSTÍ NAD LABEM - 05.10.2025 V redakci jsme zvyklí sledovat dění kolem sebe. Nejen to, co se děje na ulici, v zastupitelstvech neb...