Moderní trendy ve školním stravování: Kuchařky z Ústí nad Labem prošly dalším školením

Profilovka
17. 09. 2024

ÚSTÍ NAD LABEM - 17.09.2024

Kuchařky z Ústí nad Labem a okolí měly v minulých dnech příležitost rozšířit své kulinářské dovednosti během dalšího školení zaměřeného na přípravu moderních, zdravých a finančně dostupných pokrmů.

Akci zorganizovalo Zdravé město Ústí nad Labem ve spolupráci s Centrem podpory zdraví z.ú. a společností Bidfood Czech Republic s.r.o., a navázalo tak na loňské školení, které proběhlo v srpnu 2023.

Kuchařky 2.jpg

Školení, které se konalo v prostorách Základní školy Mírová, se zúčastnilo téměř 50 kuchařek z mateřských a základních škol v Ústí nad Labem i širokého okolí. Letos se lektoři zaměřili na nové trendy v přípravě pokrmů inspirovaných světovou kuchyní, s důrazem na zdravou výživu. 

Sous-vide a nové přílohy pro školní jídelny

Jednou z představených metod byla příprava masa technikou sous-vide, která zaručuje, že maso zůstane šťavnaté a plné chuti, vitamínů a minerálních látek. Některé kuchařky tuto techniku již dobře znají a oceňují její rychlost a oblibu mezi dětmi. Na školení si mohly vyzkoušet přípravu různých druhů masa – hovězího, vepřového, králičího i krůtího, a také ryby v lístkovém těstu se špenátem.

Kromě tradičních příloh, jako jsou rýže a brambory, byly letos v nabídce i modernější varianty, například kuskus či tarhoňa s červenou čočkou. Tyto nové přílohy mají nejen vysokou výživovou hodnotu, ale také děti baví svou pestrostí a chutí.

Zkušenosti z praxe a odborné vedení

Školení vedli zkušení kuchaři z Bidfood Gastrostudia v Kralupech nad Vltavou. Jakub Minařík, specialista na přípravu masa, a Petr Konečný, vedoucí Banquet-týmu, účastnicím ukázali praktické techniky, které mohou okamžitě využít ve svých školních jídelnách. Seminářem provázel Pavel Melich, specialista na školní stravování, který ochotně odpovídal na veškeré dotazy účastnic.

Tato školení jsou klíčová pro zvyšování kvality školního stravování, a zároveň umožňují kuchařkám držet krok s aktuálními trendy a metodami v gastronomii.

Zdroj a foto: Město Ústí nad Labem

školní stravování zdravé stravování kuchařky Sous-Vide školení Bidfood

Výběr článků
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 12 hodinami
ČR - 19.12.2025 Energetický regulační úřad (ERÚ) přichází se zprávou, která potěší každého odběratele elektřiny. Od začátku příšt...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 14 hodinami
ŽATEC - 19.12.2025 Zápis na seznam světového dědictví UNESCO nebyl pro Žatec jen jednorázovým výstřelem. Předběžná čísla za rok 2...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 15 hodinami
ÚSTECKÝ KRAJ - 19.12.2025 Konec roku na krajském úřadě bývá tradičně ve znamení velkého rozhodování a pro nás všechny to letos do...
Premium články
Autor: GRILMEN s.r.o.
GRILMEN s.r.o. – 09. 12. 2025
ČR - 09.12.2025   /Advetorial/ S blížícím se koncem roku vrcholí každoroční dilema spojené s výběrem vánočních dárků. Zvláště u m...
Autor: Vladimír Manda
Vladimír Manda – 08. 12. 2025
ÚSTÍ NAD LABEM - 05.12.2025    /Advetorial/ Zima roku 2025 přichází s jasným vzkazem: pohodlí už nemusí ustupovat stylu. Letošní...
Autor: Kama spol. s r.o.
Kama spol. s r.o. – 26. 11. 2025
ČR - 26.11.2025     /Advetorial/ Spojení pletací příze a kuchyňského vybavení může znít jako oxymóron, ale pro tradiční českou zn...