Na mosteckém Hněvíně otevírá po rekonstrukci restaurace Kelly. Kuchyni vede šéfkuchař Zdeněk Kubíček

Profilovka
před 18 minutami

MOST - 23.11.2025

Dominanta Mostu, hrad Hněvín, má po čase opět funkční gastronomické zázemí. Po rozsáhlé rekonstrukci kuchyně a technického zázemí zde v tomto týdnu zahajuje provoz Hradní restaurace Kelly. Podnik zatím funguje v takzvaném soft opening režimu, během kterého provozovatelé dolaďují procesy před plným zatížením.

Koncept nové restaurace se opírá o spojení historie místa s moderní gastronomií. Do čela kuchyně se postavil šéfkuchař Zdeněk Kubíček, který v minulosti působil například na ústecké Větruši. Kubíček je držitelem několika oborových ocenění včetně titulu Moravský kuchař a jeho práce byla zaznamenána i v gastronomickém průvodci Gault&Millau. Jeho tým se na Hněvíně zaměřuje na lokální suroviny a moderní úpravu klasické české kuchyně.

Specifikem nového menu je rozdělení nabídky podle čtyř živlů. Sekce Voda a Vzduch se zaměřují na lehčí úpravy a jemné chutě, zatímco Oheň a Země nabízejí tradiční tepelné postupy a rustikálnější pojetí surovin. Hosté mají možnost jednotlivé prvky kombinovat.

Dispozice restaurace zůstala členitá a nabízí několik oddělených prostor. Kromě hradního baru je návštěvníkům k dispozici zateplená prosklená terasa s výhledem na město a hvězdárnu. Provozovatelé vyčlenili také speciální tichý salonek u krbu, který je přístupný pouze osobám starším dvanácti let a je určen pro jednání či klidné posezení. V patře budovy se nacházejí dva sály s kapacitou pětadvacet a osmdesát osob, které slouží pro firemní akce a soukromé oslavy. V letních měsících bude v provozu i venkovní zahrada.

Restaurace je pro veřejnost otevřena celotýdenně. V pondělí funguje v čase obědů od 11 do 15 hodin, od úterý do neděle je pak otevírací doba prodloužena až do 22 hodin.

Zdroj a foto: Mostecké listy

Brikety.png

 

Hrad Hněvín Město Most restaurace Kelly Zdeněk Kubíček gastronomie Most tip na výlet česká kuchyně

Výběr článků
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 1 hodinou
ÚSTÍ NAD LABEM - 23.11.2025 Zájem o vakcinaci proti onemocnění COVID-19 i proti chřipce klesá. Krajská zdravotní na tento trend r...
Autor: Miroslav Nauš
Miroslav Nauš – před 4 hodinami
TEPLICE - 23.11.2025 Do Štědrého dne zbývá přesně měsíc. Pro mnohé to není signál k radostnému očekávání, ale startovní výstřel d...
Autor: Miroslav Nauš
Miroslav Nauš – před 6 hodinami
ČR - 23.11.2025 Celková čísla o spotřebě energií v Česku vypadají na první pohled jako klidná hladina rybníka. Ve třetím čtvrtlet...
Premium články
Autor: Somfy
Somfy – 21. 11. 2025
ÚSTECKÝ KRAJ - 21.11.2025  /Advertoriál/ Domov by měl být místem, kde si člověk odpočine od ruchu dne, nadechne se a na chvíli zp...
Autor: ESIMA, s.r.o.
ESIMA, s.r.o. – 13. 10. 2025
CHOMUTOVSKO - 10.10.2025 Značka EBBIE vznikla z radosti, lidskosti a spontánní pomoci v době pandemie. Dnes nabízí ručně šité pro...
BRNO - 07.10.2025     /Advertoriál/ Když se kabina uzavře a motor zaburácí, není cesty zpět. Tělo se vmáčkne do sedačky, srdce zr...