MOST - 23.11.2025
Dominanta Mostu, hrad Hněvín, má po čase opět funkční gastronomické zázemí. Po rozsáhlé rekonstrukci kuchyně a technického zázemí zde v tomto týdnu zahajuje provoz Hradní restaurace Kelly. Podnik zatím funguje v takzvaném soft opening režimu, během kterého provozovatelé dolaďují procesy před plným zatížením.
Koncept nové restaurace se opírá o spojení historie místa s moderní gastronomií. Do čela kuchyně se postavil šéfkuchař Zdeněk Kubíček, který v minulosti působil například na ústecké Větruši. Kubíček je držitelem několika oborových ocenění včetně titulu Moravský kuchař a jeho práce byla zaznamenána i v gastronomickém průvodci Gault&Millau. Jeho tým se na Hněvíně zaměřuje na lokální suroviny a moderní úpravu klasické české kuchyně.
Specifikem nového menu je rozdělení nabídky podle čtyř živlů. Sekce Voda a Vzduch se zaměřují na lehčí úpravy a jemné chutě, zatímco Oheň a Země nabízejí tradiční tepelné postupy a rustikálnější pojetí surovin. Hosté mají možnost jednotlivé prvky kombinovat.
Dispozice restaurace zůstala členitá a nabízí několik oddělených prostor. Kromě hradního baru je návštěvníkům k dispozici zateplená prosklená terasa s výhledem na město a hvězdárnu. Provozovatelé vyčlenili také speciální tichý salonek u krbu, který je přístupný pouze osobám starším dvanácti let a je určen pro jednání či klidné posezení. V patře budovy se nacházejí dva sály s kapacitou pětadvacet a osmdesát osob, které slouží pro firemní akce a soukromé oslavy. V letních měsících bude v provozu i venkovní zahrada.
Restaurace je pro veřejnost otevřena celotýdenně. V pondělí funguje v čase obědů od 11 do 15 hodin, od úterý do neděle je pak otevírací doba prodloužena až do 22 hodin.
Zdroj a foto: Mostecké listy
Hrad Hněvín Město Most restaurace Kelly Zdeněk Kubíček gastronomie Most tip na výlet česká kuchyně
