Od tradičních receptů k moderní gastronomii: Jak se mění tvář české kuchyně

Profilovka
25. 09. 2024

ČR - 25.09.2024

Česká gastronomie má velký potenciál a je připravena přilákat náročné klienty z domova i ze zahraničí. Rozvoj mimo Prahu, autentické sezónní suroviny a regionální ingredience představují hlavní pilíře, které mohou Česko posunout mezi přední kulinářské destinace.

Bohatá kulinářská tradice si postupně získává pozornost na mezinárodní scéně. Výsledky nedávné analýzy stavu tuzemské gastronomie ukázaly, že i když krátkodobý potenciál zůstává omezený, dlouhodobé vyhlídky jsou velmi pozitivní. Závěry analýzy stavu české gastronomie, která se zaměřovala na české regiony mimo hlavní město, byly tématem dnešního setkání Ministerstva pro místní rozvoj, agentury CzechTourism a zástupců české gastro scény.

česká kuchyně česká gastronomie kuchyně jídlo gastroturismus recepty

Výběr článků
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 9 hodinami
ÚSTÍ NAD LABEM - 02.10.2025   /Advertoriál/ Hnutí občanů a podnikatelů (HOP) Hydra přichází s programem, který staví na myšlence...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 10 hodinami
ÚSTECKÝ KRAJ - 02.10.2025 Ústecký kraj bije na poplach. Vítá sice záměr státu bezúplatně převést vytoužené pozemky u jezera Milad...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 12 hodinami
JIRKOV – 02.10.2025 Více než tři promile alkoholu v dechu naměřili jirkovští policisté řidičce, která minulý víkend dopoledne ohr...
Premium články
Autor: FINEMO.CZ
FINEMO.CZ – 25. 09. 2025
ČR - 25.09.2025    /Advertoriál/ Už to není Popelka, která vysedává v koutě, ale svébytný finanční produkt, který sice stále u ně...
Autor: Čistíme za Vás
Čistíme za Vás – 19. 08. 2025
ÚSTECKÝ KRAJ - 11.08.2025    /Advertoriál/ S příchodem podzimních plískanic a sychravých dnů se domov stává naší největší oázou k...
Autor: VÝTAHY DC, s.r.o.
VÝTAHY DC, s.r.o. – 18. 08. 2025
ÚSTECKÝ KRAJ - 18.08.2028      /Advertoriál/ Pro většinu z nás je jízda výtahem naprostou samozřejmostí. Nastoupíme, zmáčkneme tl...