Od tradičních receptů k moderní gastronomii: Jak se mění tvář české kuchyně

Profilovka
25. 09. 2024

ČR - 25.09.2024

Česká gastronomie má velký potenciál a je připravena přilákat náročné klienty z domova i ze zahraničí. Rozvoj mimo Prahu, autentické sezónní suroviny a regionální ingredience představují hlavní pilíře, které mohou Česko posunout mezi přední kulinářské destinace.

Bohatá kulinářská tradice si postupně získává pozornost na mezinárodní scéně. Výsledky nedávné analýzy stavu tuzemské gastronomie ukázaly, že i když krátkodobý potenciál zůstává omezený, dlouhodobé vyhlídky jsou velmi pozitivní. Závěry analýzy stavu české gastronomie, která se zaměřovala na české regiony mimo hlavní město, byly tématem dnešního setkání Ministerstva pro místní rozvoj, agentury CzechTourism a zástupců české gastro scény.

česká kuchyně česká gastronomie kuchyně jídlo gastroturismus recepty

Výběr článků
Autor: Mostecké listy
Mostecké listy – před 39 minutami
MOST - 23.11.2025 Dominanta Mostu, hrad Hněvín, má po čase opět funkční gastronomické zázemí. Po rozsáhlé rekonstrukci kuchyně a...
Autor: Redakce iÚSTECKO
Redakce iÚSTECKO – před 2 hodinami
ÚSTÍ NAD LABEM - 23.11.2025 Zájem o vakcinaci proti onemocnění COVID-19 i proti chřipce klesá. Krajská zdravotní na tento trend r...
Autor: Miroslav Nauš
Miroslav Nauš – před 4 hodinami
TEPLICE - 23.11.2025 Do Štědrého dne zbývá přesně měsíc. Pro mnohé to není signál k radostnému očekávání, ale startovní výstřel d...
Premium články
Autor: Somfy
Somfy – 21. 11. 2025
ÚSTECKÝ KRAJ - 21.11.2025  /Advertoriál/ Domov by měl být místem, kde si člověk odpočine od ruchu dne, nadechne se a na chvíli zp...
Autor: ESIMA, s.r.o.
ESIMA, s.r.o. – 13. 10. 2025
CHOMUTOVSKO - 10.10.2025 Značka EBBIE vznikla z radosti, lidskosti a spontánní pomoci v době pandemie. Dnes nabízí ručně šité pro...
BRNO - 07.10.2025     /Advertoriál/ Když se kabina uzavře a motor zaburácí, není cesty zpět. Tělo se vmáčkne do sedačky, srdce zr...